Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Miljonairtje - Elle van Lieshout & Erik van Os


Miljonairtje - Elle van Lieshout & Erik van Os

Grappig prentenboek over een koopgrage vrouw die àlles al heeftOp een dag ging Miljonairtje wandelen. Ze bezat alles wat haar hartje begeerde. Toch wisten de marktkoopman, de bakker, slager en fietsenmaker haar - als ze onderweg was - nog wat te verkopen. Zo kreeg ze steeds meer spullen, maar wilde ze die nog wel? In het prentenboek ‘Miljonairtje’ wordt deze vraag gesteld. Een lieve vriendin haalde haar zelfs over een kasteel op een eiland te kopen. Toen realiseerde Miljonairtje zich dat ze thuis alles al had.

Elle van Lieshout en Erik van Os schreven het verhaal en vroegen Laury Tinnemans en Job van Gelder om er illustraties bij te maken. Dat zijn prachtige en kleurrijke tekeningen geworden, opgebouwd in fraaie pasteltinten. De zachte kleuren zijn een lust voor het oog. En de illustraties sluiten perfect aan bij wat wordt verteld.

Het verhaal gaat dus over een rijke vrouw die alles al heeft. Ze komt er in het verhaal achter dat ze de aangeschafte spullen eigenlijk niet nodig heeft. Omdat ze rijk is kan ze zich veroorloven om alles te kopen. Wat ze niet nodig heeft, geeft ze weg. Tot en met het gekochte kasteel op het eiland. Ze gaat terug naar haar eigen huis. Oost west, thuis best. En de lieve vriendin die ze op het strand heeft leren kennen, gaat graag met haar mee.

Een grappig prentenboek dat jonge luisteraars zeker zal boeien. Met name ook om de humoristische details in de tekeningen.Elle van Lieshout (Odiliapeel, 1963) en Erik van Os (Berkel-Enschot, 1963) werken al sinds 1990 samen. Ze schrijven kinderboeken, liedjes, versjes en leesmethodes. Elle schreef ook een roman voor volwassenen (Tante, 2016). Van hun werk, ruim 200 titels, wordt een deel wereldwijd uitgegeven.

Miljonairtje is verschenen bij uitgeverij Rubinstein en kost € 15,00. (Hardcover)illustraties:
1. omslag van het boek
2. portret van de auteurs (foto gemaakt door Marlijn Olislagers)

Waardering:


Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 10-06-2022