Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie De Dakloze Jongen in het Park - Mark Verwiel


De Dakloze Jongen in het Park - Mark VerwielHet verhaal over twee verschillende leefwerelden

Collin McLeaf, de ik-figuur in het boek 'De Dakloze Jongen in het Park' van Mark Verwiel, is een jonge zakenman die van zijn vader het bedrijf McLeaf Motors heeft overgenomen. De baan breekt hem bijna op, hij moet slaappillen innemen om ´s morgens geen ´hopeloze nacht achter de rug te hebben'. Maar daar staat tegenover dat het werk hem veel luxe schenkt. De ontmoeting met een dakloze jongen zet het leven van Collin op zijn kop.
De eerste ontmoeting met de 19-jarige straatartiest Julian is ´s morgens in de lift van een woontoren in Amerika, waar Collin een penthouse heeft. Op dezelfde dag, tijdens het gebruikelijke rondje in de lunchpauze, ontwaart hij Julian opnieuw, nu in het park. Colin kan de jongen daarna niet meer uit het hoofd zetten. Enige tijd later treft hij hem aan in een supermarkt, kort nadat Julian is betrapt op diefstal. Collin besluit de gestolen boodschappen voor hem af te rekenen.

De ontmoeting tussen de twee leidt er uiteindelijk toe dat Julian bij Collin intrekt, maar dat blijkt niet zonder gevaar te zijn: ´De rust die in het huis hangt, voelt heerlijk aan. Ik merk dat ik mijn lichaam meer voel ontspannen nu ik weer thuis ben en ook even de komende uren het huis voor mezelf heb tot Julian thuiskomt van werk. Ik stap mijn woonkamer binnen en wordt dan plots van achteren vastgegrepen.´ De overval is de spannende opmaat naar wrede afpersing, bedreigingen, list en bedrog richting de ik-figuur, Collin McLeaf. Het verhaal over twee verschillende leefwerelden en een homoseksuele twist. Een pakkend geschreven boek met een bloedstollend slot, waarin gevaar, gevoelens en onvoorspelbaarheid elkaar afwisselen.
 Wie is Mark Verwiel?

Mark Verwiel (1995) is in het dagelijks leven ICT-beheerder op een school in Den Haag. Daarnaast is hij radiopresentator bij Omroep Vlaardingen. Hij is een groot liefhebber van muziek, maar ook iemand met een grote fantasie. Mark begon in 2018 met het schrijven aan De Dakloze Jongen in het Park. Door persoonlijke omstandigheden stopte hij twee jaar met schrijven, maar nu het klaar is zegt hij: "Ik heb mij in dit boek echt kunnen ontwikkelen."

De Dakloze Jongen in het Park verscheen in maart 2022. Het is het het derde boek van Mark Verwiel en de opvolger van Enkele reis naar Oyster Island en Blind. De Dakloze Jongen in het Park is te bestellen via de webshop boeken.markverwiel.nl, maar ook via Vrolijk Boeken & Films. Deze boek- en filmhandel is gespecialiseerd in boeken en films met een lgbt-thema (lesbian, gay, bisexual, transgender). De paperback kost € 17,99 en het e-book € 4,99. Het boek telt 303 pagina´s. ISBN: 978 90 82930948.


Waardering:

Boekbespreking door Margriet Kleijn

email mij

Gepubliceerd: 29-04-2022