Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Job Perry Een klootzak - proof kookboek - Job Pattinasaranty Perry de Man


Job & Perry.

Een klootzak - proof kookboek

Job Pattinasaranty & Perry de Man

'Wat je ziet is wat je krijgt'Job en Perry ontmoetten elkaar een paar jaar geleden achter het fornuis van een restaurantkeuken in het hartje van Rotterdam. Lachen, gieren, brullen en vooral keihard werken, een combinatie die positieve gevolgen had voor hun toekomst. Het humoristische duo werd opgepikt door de televisie, eerst bij de lokale zender Open Rotterdam en daarna bij 24Kitchen, waarvoor ze onder meer de series Indo Food en Suri Food maakten. Nu is er het kookboek Job & Perry met daarin hun favoriete gerechten, gerechten die ze in de loop der jaren samen of apart van elkaar hebben gekookt.


'Een klootzak-proefkookboek, meer is dit niet. Niet te ingewikkeld – wat je ziet is wat je krijgt', is de filosofie van Job en Perry. Zij vinden de hedendaagse kookboeken vaak te gelikt en te gestyled. Dit kookboek biedt je wat we in ons hectische bestaan graag willen: simpele, snelle en smakelijke maaltijden.

De zesenvijftig gerechten, voorzien van tips, bereidingstijd en met de vermelding voor hoeveel personen, laten je kennismaken met de verschillende culturen in Rotterdam. Zo zijn er de allerlekkerste tosti aller tijden, broodje bakkeljauw, Daging Rendang, Risotto nero met gefrituurde sepia, spruitenpakora’s, Gorgonzola met Amarena-kersen en gestoomde oesters à la Tai Wu.

Voor elk wat wils dus: Chinees, Indonesisch, Italiaans, Surinaams, Nederlands, voor liefhebbers van vlees- vis- en groente. Elk gerecht is voorzien van een kleurrijke foto die van de pagina afspat. Verspreid door het boek kom je diverse grappige foto’s van de auteurs tegen. De fans van Job en Perry kunnen hun hart ophalen. 

De twee geven advies over de keukenspullen die je absoluut nodig hebt (zoals de oer-Hollandse pannenlikker), geven uitleg over diverse ingrediënten en vertellen hoe je de perfecte rijst bereidt. Achter in het boek vind je een lijst met de Rotterdamse horecazaken waar het duo graag geniet van 'topmaaltijden'. Ook is er een overzicht van 'interessante' supermarkten in die stad. In het register staan de gerechten per hoofdstuk op alfabet. Wil je jezelf of iemand anders blij maken met een origineel Rotterdams kookboek, dan is dit boek zeer aan te raden.

Job & Perry. Een klootzak-proof kookboek is uitgegeven door Carrera culinair in juli 2021. Ook als e-book te koop.Waardering:


Boekbespreking door Anita de Vreede

email mij

Gepubliceerd:17-09-2021