Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie De gouden postzegel - Joke Eikenaar


De gouden postzegel - Joke Eikenaar

Tweede deel uit jeugdserie Kringloopwinkel HebbusIn het tweede deel van de serie Kringloopwinkel Hebbus, De gouden postzegel blijkt er weer van alles voor te vallen in de zaak met tweedehands spullen. Op een dag vindt Fay, een van de hoofdpersonen in dit boek, een prachtige postzegel. Die zit op een vergeelde envelop en is uit een oud boek gevallen.


Niet lang na de vondst van de postzegel wordt er in de winkel ingebroken. Omdat het gezin van Fay stiekem in de winkel woont, wordt de dief bijna gesnapt. Er is nu dus nóg iemand die ontdekt heeft dat het gezin in de winkel woont. En die persoon dreigt dat bekend te maken.

Net als in het eerste deel gaan Fay en haar boezemvriend Joppe op onderzoek uit. Daardoor komen ze wat meer te weten over de dief. In achttien hoofdstukken worden de avonturen uitgewerkt, met veel spanning, humor en genegenheid.

Ook dit tweede deel is prettig leesbaar. Een boek dat het verdient om op scholen of bibliotheken te worden voorgelezen, maar als een achtjarige zelf in dit boek wil duiken is dat helemaal geen straf…

De illustraties in het boek zijn door Joke Eikenaar zelf gemaakt.

Joke Eikenaar, geboren in Zwolle, schrijft en tekent kinderboeken sinds de eeuwwisseling. Naast prentenboeken zoals Zo trots als een pauw en hedendaagse avonturen als over de kringloopwinkel, schrijft zij ook graag historische boeken. De vloek van Voorst is daar een voorbeeld van.

Beide delen van Kringloopwinkel Hebbus zijn verschenen bij uitgeverij De Vier Windstreken en kosten per stuk € 14,95. Dit tweede deel is in mei 2021 uitgebracht. Ook als e-book leverbaar.Waardering:


Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 01-10-2021