Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Bumper de politiepup - Koen van Santvoord


Bumper de politiepup - Koen van Santvoord

Mooie informatieve en onderhoudende uitgave over een hond in opleidingIn zeer korte tijd groeide hij uit tot een landelijk fenomeen: Bumper, de politiehond. Al snel na de hype op internet, begin 2018, zocht Koen van Santvoord contact met Stephan, de begeleider van Bumper. Maandenlang volgde de auteur de verrichtingen van deze hond in opleiding en zijn baas. Het boek Bumper de politiepup is daar het fraaie resultaat van.

De aandacht die de jonge hond genereerde was voor de Politie Eenheid Rotterdam aanleiding om het dier in te zetten als communicatiemiddel. Voorlichters kregen volop de gelegenheid om de opleiding van de hond te volgen en voor een groot publiek toe te lichten. Dat gebeurde al via de sociale media en filmpjes op You Tube. En nu is daar dit boek aan toegevoegd.

Op de Facebookpagina van Bumper lijkt het alsof de hond de avonturen die hij beleeft zelf vertelt. In het boek is voor dezelfde aanpak gekozen. Daarnaast is er veel ruimte voor de begeleider van Bumper. Hij geeft interessante informatie over de werkwijze van de politie in het algemeen en over de hondenbrigade in het bijzonder. Met wat de auteur daar zelf nog aan toevoegt is een heerlijk boek ontstaan, een mooie verzameling informatieve en toegankelijke verhaaltjes. De vlotte opmaak en de vele foto's maken het extra aantrekkelijk: ieder verhaal wordt ondersteund met één grote of een aantal kleine foto's.

De meeste indruk maken de tien 'cases' - verspreid door het hele boek - over het werk van politiemensen. Die verhalen uit de praktijk geven een heldere inkijk in hun wereld. ‘Een leerzaam, leuk en spannend boek voor jong en oud’, staat te lezen op de achterkaft. En daar valt niets op af te dingen.Koen van Santvoord is schrijver en ondernemer. Eerder verschenen van zijn hand twee boeken over voetbal en in samenwerking met boswachter Arjan Postma drie boeken over de natuur.

Bumper de politiepup is verschenen bij uitgeverij Boekerij en kost € 20,00. Ook als E-boek verkrijgbaar.
Waardering:Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 10-05-2019