Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Moemf heeft een vriend Annette Herzog en Ingrid & Dieter Schubert


Moemf heeft een vriend

Annette Herzog en Ingrid & Dieter Schubert


Kostelijke verhalen prachtig geïllustreerdAl meer dan dertig jaar maken Ingrid en Dieter Schubert samen prentenboeken. Voor het eerst is er nu een boek verschenen, Moemf heeft een vriend, waarvoor een ander, Anette Herzog de tekst heeft geschreven. De Schuberts hebben zich 'beperkt' tot de prachtige illustraties.

Moemf is een fantasiediertje dat nogal brommerig overkomt. Sneeuwuil daarentegen is opgewekt en ondernemend. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Onder het motto 'samen is leuker dan alleen', beleven ze aan het einde van de winter verschillende avonturen. Door het open karakter van sneeuwuil raken ze makkelijk in contact met andere dieren.

In zeven hoofdstukken proef je als lezer de vriendschap tussen de twee dieren. In het laatste hoofdstuk nemen ze afscheid van de winter en van elkaar. Sneeuwuil moet natuurlijk terug naar het noorden, waar ze vandaan komt. Ze neemt afscheid met de woorden dat zij uitkijkt naar de volgende winter. Daar moet Moemf wel even over nadenken……

Vriendschap is het thema van het boek. De prachtige illustraties van Ingrid en Dieter Schubert zijn een mooie aanvulling op de kostelijke verhaaltjes. Veel (voorlees-)plezier gegarandeerd.

 Anette Herzog groeide op in Oost-Duitsland en woont tegenwoordig in Kopenhagen. Daar schrijft ze verhalen in het Duits en in het Deens. Veel van haar verhalen, zoals Moemf heeft een vriend, zijn in Duitsland als hoorspel op de radio uitgezonden.

Ingrid en Dieter Schubert, beiden geboren in Duitsland, kwamen voor hun studie naar Amsterdam en zijn daar nooit meer weggegaan. Ze maakten internationaal faam met prentenboeken als Platvoetje, Woeste Willem, Monkie, De paraplu en Er ligt een krokodil onder mijn bed.

Moemf heeft een vriend is verschenen bij uitgeverij Lemniscaat en kost € 14,95. Vertaling uit het Duits: Linda Bertens

Waardering:Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 04-05-2018