Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Simpel - Diana Henry


Simpel - Diana Henry

Bijzonder praktisch kookboek bevat recepten met smaaksensaties.

In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is! Het lijkt of niemand beter het alledaagse in iets bijzonders kan veranderen dan Diana Henry. De recepten in haar nieuwe kookboek zijn simpel, maar de smaken hebben allure. Met ingrediënten die altijd in je keukenkastje of koelkast staan, of die je makkelijk oppikt in de supermarkt op weg naar huis. Een boek waarmee je eenvoudig élke dag lekker eet. Een boek om te koesteren.Dit kookboek geeft ons wat we in ons hectisch bestaan graag willen: simpele, snelle en smakelijke gerechten. Dat de maaltijden er dan ook nog uitzien alsof we uren in de keuken hebben gestaan, is natuurlijk fantastisch.

In maar liefst 320 pagina’s deelt Diana Henry leuke tips, trucs en recepten met ons. Zo geeft ze ons advies over de keuze van braad- en stoofpannen, ovenschalen en keukengerei, zoals een elektrische mixer, vijzel en een rasp. Die zouden volgens haar in elke keuken aanwezig moeten zijn. Daarnaast besteedt zij een pagina in haar boek over interessante leveranciers en websites. Ook dat is erg handig.

Er is goed nagedacht over de lay-out en de vormgeving.  Wat meteen opvalt is de textuur van de harde kaft. Deze voelt aan alsof het echt hout is. Er is gebruik gemaakt van stevig papier en er zit ook een leeslint in het boek. Praktisch!

De meeste recepten zijn voorzien van beeld en de foodfotografie is werkelijk prachtig. Alle gerechten worden bijzonder mooi gepresenteerd op porselein en/of keramiek servies. Het is een genot om de foto’s te bekijken. Kunst en eten komen samen!

Simpel bestaat uit twaalf hoofdstukken met recepten: Eieren, Salades, Toast, Peulvruchten, Pasta & granen, Vis, Gebraden vlees, Klein vlees, Kip, Groente, Vruchtentoetjes, Ander zoets, en een hoofdstuk Inkopen.

Drie gerechten zijn uit het boek gelicht en door ons bereid:

De gestoofde prei had een fluweelzachte smaak. We hebben het als vegetarisch hoofdgerecht gegeten. De gebraden kip met olijven en sinaasappelgremolata werd enorm lekker gevonden, men wilde zelfs de saus van het bord likken. Bij het fruit uit de oven konden we geen verse pruimen krijgen, daarom zijn deze vervangen door een pot pruimen. Ze zijn pas, nadat alles uit de oven kwam, toegevoegd.

Als kok of kokkin ben je reuze gelukkig met zo’n uitgave als Simpel. Het is een bijzonder praktisch kookboek, die veel gerechten bevat waar we gerust van kunnen stellen dat we er smaaksensaties mee hadden.Diana Henry is een van de meest geliefde kookboekenauteurs van Engeland. Voor haar wekelijkse column in The Sunday Telegraph heeft ze twee keer de Cookery Writer of the Year-award ontvangen. Diana Henry woont in Londen met haar partner en kinderen.

Simpel (gebonden, 320 blz.) is verschenen bij Kosmos Uitgevers in februari 2017.

Waardering:Boekbespreking door Anita de Vreede

email mij

Gepubliceerd: 14-07-2017