Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Draakje en Muis - Vreemde Vrienden - Loers en Wammes


Draakje en Muis - Vreemde Vrienden - Loers en WammesLeuk (voor)leesboekje van Vlaardingse bodem.

De Vlaardinger Loers verzon een verhaal dat hij later vertelde aan zijn kinderen. Daarna moedigden anderen hem aan dit verhaal in boekvorm uit te brengen. Dat is gebeurd. Op 25 september was de presentatie van het boekje Draakje en Muis. Illustrator Wammes werd gevraagd bijpassende tekeningen te maken. Die ondersteunen prima het verhaal.


In acht hoofdstukjes lezen we over de avonturen van Muis, die tegen een ei in slaap is gevallen. Als het ei krakend uitkomt, schrikt het beestje wakker. De kennismaking met een piepjong draakje volgt. De twee worden onafscheidelijke vrienden, die verschillende avonturen beleven, met name in de stad.

Leidraad in het verhaal is de zoektocht van Draakje naar zijn moeder. Na omzwervingen in het bos, de stad en het stadspark komen draakje en Muis uiteindelijk in de bergen terecht waar de moeder van Draakje zich bevindt. En zo loopt dit eerste verhaal goed voor de hoofdpersonen af.

Het verhaal lijkt zo geschreven - en de ondertitel van het boek doet dat vermoeden - dat er wellicht op termijn een tweede en derde deel het levenslicht zal zien. Tot die tijd vermaken we ons met deze eersteling, die de moeite van het (voor)lezen waard is.Loers (rechts op de foto) is de schrijversnaam van Erwin Bierling (Hoek van Holland, 1962). Hij is bedrijfskundig consultant. In Vlaardingen ook politiek actief.

Wammes is het pseudoniem van Jeroen Snellens (Rotterdam, 1976). Hij is docent beeldende vorming. Dit is het eerste boekje dat hij illustreert. Hij woont in Vlaardingen.

Draakje en Muis - Vreemde Vrienden (32 blz.) is in eigen beheer uitgegeven en kost € 14,95. In Vlaardingen te koop bij boekhandel Plantage/Pontier, Tabakswinkel Leeman en Zwemschool Arons. Het boek is ook te bestellen via: draakjemuis@mail.com.


Waardering:Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 16-12-2016