Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Knor de waakbig - Monique Berndes en Mark Janssen


Knor de waakbig - Monique Berndes en Mark Janssen


Kleurrijk boekje, ook voor kinderen met dyslexieLeuke boekjes zijn belangrijk voor jonge lezers. Ze zetten aan tot lezen, een van onze belangrijkste vaardigheden. Als een boekje er niet alleen leuk uit ziet, maar ook nog een spannend verhaal bevat, zullen kinderen er niet alleen snel aan beginnen, maar ook verder lezen. Een voorbeeld daarvan is Knor de waakbig, nieuw in de serie 'Hoera, ik kan lezen'Bij Sem in de straat wordt feest gevierd. Bij een tent, aan het einde van de straat, wordt een verloting gehouden. Sem wint een prijs. En wat voor één: een roze big. Sem verstopt zijn prijs eerst bij hem in de schuur. Dat merkt zijn buurvrouw, die een beetje bijzonder is. Op dat moment begint het verhaal pas goed. Een boek om in één keer voor te lezen of om zelf te lezen.

Alle bladzijden zijn kleurrijk versierd met gezellige tekeningen van Mark Janssens. Soms lees je meer dan wordt verteld: knap van de auteur om zo een extra laag in het verhaal te leggen. Ook kinderen met dyslexie kunnen dit boek makkelijk lezen, dankzij het lettertype waarvoor is gekozen.   
Monique Berndes (1978) woont en werkt in België. Ze volgde de opleiding hondentrimmer en tussen het knippen van honden, het zorgen voor haar vijf kinderen en het huishouden door schrijft ze verhalen.

Knor de waakbig is verschenen bij uitgeverij de Vier Windstreken en kost € 8,95.

inkijkexemplaar: http://www.vierwindstreken.com/file_load/9789051169911_I.pdf
Waardering:Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 30-05-2014