Welkom op Vlaardingenleest.nl, boekrecensie Het raadsel van Londen - Geronimo Stilton


Het raadsel van Londen - Geronimo Stilton


Avonturen van Geronimo Stilton nu ook in makkelijk-Lezen-uitvoeringIn Italië verscheen veertien jaar geleden het eerste verhaal van Geronimo Stilton. Ons land volgde twee jaar later. Inmiddels is het zeventigste boek, Het raadsel van Londen, verschenen. Opmerkelijk is dat het boek in twee versies te koop is: een ‘gewone’ editie (met reisdagboek, 160 blz.) en een makkelijk-lezen versie (zonder reisdagboek, 135 blz.). Beide boeken vertellen hetzelfde verhaal.Geronimo Stilton, uitgever van de krant De Wakkere Muis, is toe aan vakantie. Net als hij plannen maakt voor een trip, vraagt een vriend (een geheim agent) hem om naar Londen te komen. Daar moet op Trafalgar Square een raadsel worden opgelost rond een standbeeld van een leeuw. Dat beeld zou op ongeregelde tijden grommen tegen langslopende knagers en hen angst inboezemen.

Een neef van Geronimo moet ook naar Londen om deel te nemen aan een grote wedstrijd voor illusionisten. Ze reizen samen naar de Engelse hoofdstad en beleven daar spannende avonturen. Als de problemen die Geronimo zich op zijn hals haalt te groot dreigen te worden, krijgt hij hulp van zijn nicht Thea en zijn neefje Benjamin. Dankzij hen loopt het avontuur goed af en wordt het raadsel van de grommende leeuw opgelost.

De Makkelijk Lezen-editie van het boek heeft een toegankelijk, leesbaar lettertype en het woordgebruik is duidelijk eenvoudiger. Daardoor kunnen ook kinderen met dyslexie genieten van de avonturen van deze populaire muis. Het ‘gewone’ boek bevat achterin nog zo'n dertig bladzijden over Londen, Engeland en ‘How to speak English’.

  


In ons land worden de boeken vertaald bij uitgeverij De Wakkere Muis onder leiding van Loes Randazzo. Inmiddels zijn er al meer dan 120 titels uitgebracht, naast 38 boeken die onder de naam Thea Stilton, een jongere zus van Geronimo, zijn verschenen. Het raadsel van Londen is verschenen bij uitgeverij De Wakkere Muis en kost in beide uitvoeringen € 12,95. .
Waardering:Boekbespreking door Gerard van Os

email mij

Gepubliceerd: 10-10-2014